..
ETUSIVU
ESITTELY
HEVOSET
KASVATUS
TOIMINTA
YKSITYISILLE
YHTEYS & MUUTA
BLOGI
..
..Virtuaalitalli || a sim-game stable

Hoitajainfo

HOITAJAT - TALLIKAUPPA

Hoitajia otetaan vain yksi / hevonen. Hoitamisesta saa palkkaa 1-15v€, ja pyrin myös antamaan vähän palautetta tarinasta. Lisäksi annan vihjeitä, mitä voitte ensi kerralla tehdä hoitohevosesi kanssa, sitä ei ole pakko noudattaa, mutta jos ideat ovat vähissä, siitä voi olla hyötyä. Suosin tarinoita, joissa on kappalejako, pilkut, pisteet ja isot alkukirjaimet kunnossa. Sellaisia tarinoita on paljon miellyttävämpi lukea ja niistä saa myös helpommin palkkaa.

Tällä hetkellä ilman hoitajaa ovat:
fri. t. Wea Valentine "Venla"

Mitä tehdä palkalla?
Saamallasi palkalla voit ostaa hoidokillesi jotain tallikaupasta. Ostamasi tuotteen hinta vähennetään palkkasummastasi. Joskus saatan myös pitää hoitajille tunteja tai valmennuksia, joista perin pienen osallistumismaksun, tällöin voit käyttää palkkaasi myös tällaiseen toimintaan osallistumalla! Palkan voi käyttää myös hevostaitomerkkien suorittamiseen. Merkeistä lisää sivun alalaidassa.

Kuinka usein pitää käydä?
En vaadi kirjoittamaan kamalan usein. Riittää, että kirjoitat kahdesti kuukaudessa. Jos hoitotarinoita ei kuulu kolmeen kuukauteen (eikä hoitaja ole maininnut pitävänsä lomaa), hoitaja erotetaan. Muistathan siis ilmoittaa, jos olet lähdössä lomamatkalle, joka kestää niin pitkään, ettet pääse hoitamaan. Jos pyydät hoitohevosta, eikä sinusta sen jälkeen kuulu kahteen kuukauteen mitään, sinut erotetaan varoituksetta.

Tarinoissa saa käyttää myös muita hoitajia, ja heidän hoitohevosiaan (esim. olitte maastossa yhdessä, tai toinen hoitaja pystytti sinulle esteitä kentällä). Hoitotarinassa hevoselle ei saa tapahtua mitään kamalaa, haava voi tulla, tai täpäriä tilanteita, mutta hepo ei saa kuolla tarinassasi. Myöskään jalka ei saa murtua, eikä muuta vastaavaa suurta tapaturmaa. Ei myöskään ole kovin sopivaa, jos hevoselle käy joka tarinassa huonosti, tai sillä on aina jokin sairaus tai iso haava.

Hoitajan tehtävät?
Hoitajan tehtäviin kuuluu hevosen harjaus ja liikutus joko maasta, tai selästä käsin, sekä varusteiden putsaus aina silloin tällöin. Myös ruokkiminen olisi hyvä hoitaa, jos olet ruoka-aikaan tallissa, mutta se ei ole pakollista, sillä myös minä, Violet, voin hoitaa ruokkimisen. Karsinan siivoaminen ei ole pakollista, mutta ehdottoman mielellään sen saa siivota.

Saanko kilpailla?
Hoitajat saavat osallistua hoidokeillaan Zardan järjestämiin valmennuksiin, sekä kilpailuihin, mikäli tahtovat. Tallin ulkopuolella järjestettäviin tapahtumiin osallistuminen edellyttää, että ilmoitat minulle kisakutsun osoitteen (pelkkä tallin osoite ei riitä).

Voiko piirtämällä hoitaa?
Voi, kuvat ovat oiva tapa ansaita hieman lisäpalkkaa, mutta ensisijaisesti haluan lukea hoitotarinoita. Piirroksesta annan palkaksi 1-5v€. Kuvat tulevat näkyviin kuvassa olevan hevosen sivun alalaitaan. Toivoisin, että lähettämäsi kuva olisi kooltaan enintään 600x600 pikseliä, ja joko png- tai jpg-muotoinen.

Kuinka saan hoitohevosen?
Jos haluat hoitajaksi, laita hakemus hakuvieraskirjaan.
Ohjeet hakemuksen täyttämiseen löydät hakuvieraskirjasta.

Aktiivisuuspisteiden kerääminen

Hoitajat voivat kerätä aktiivisuuspisteitä yksinkertaisesti olemalla aktiivisia hoitajia ja osallistumalla Zardan toimintaan. Viidenkymmenen aktiivisuuspisteen välein saa palkinnoksi jonkun ratsastusvarusteen, joita Zardan tallikaupassa ei ole myynnissä. Hoitaja, jolla on eniten aktiivisuuspisteitä, näkyy Hoitajien sivulla pulinaboksin alapuolella. Hoitajat voivat siis tavoitella itselleen aktiivisimman hoitajan arvoa.

Aktiivisuuspisteitä jaetaan seuraavanlaisesti:
Hoitotarinasta 1-3p
Tarinoista ei saa kovin paljoa pisteitä, sillä tarinoita on pakko kirjoittaa. Pisteitä kertyy tietysti enemmän, jos kirjoittaa usein. Yleisin pistemäärä hoitotarinoissa on 2 pistettä. Siihen voidaan kuitenkin lisätä piste, jos tarinaan on selvästi panostettu ja nähty vaivaa, ja se on pitkä. Tai sitten siitä voidaan antaa vain 1 piste, jos tarina on selvästi hutaistu ja lyhyt.

Osallistuminen kilpailuun 5p
Osallistumalla hoitohevosellaan Zardassa järjestettävään kilpailuun, saa 5 pistettä. Pisteitä saa viisi yhtä kilpailua kohden, ei kisattua luokkaa kohden. Tämä siksi, että korkeammalle koulutetun hevosen hoitaja voisi viedä hoitohevosensa useampaan luokkaan, kuin kevyemmin koulutetun. Ulkopuolisiin, eli jonkin toisen tallin kisoihin osallistumisesta (ja sen kisakutsun osoitteen ilmoittamisesta) saa 6 pistettä.

Osallistuminen tunnille/valmennukseen 5p
Zardassa järjestettävästä tunnista tai valmennuksesta saa 5 pistettä. Tämä kattaa nimilista-tyyliset valmennukset. Hyvinhyvinhyvin harvoin järjestettävistä tarinavalmennuksista aktiivisuuspisteitä saa 8 pistettä. Ulkopuolisen tallin järjestämälle valmennukselle osallistumisesta tulee myöskin 8 pistettä.

Näiden lisäksi myös jostain harvinaisemmista toimintamuodoista saa pisteitä, mutta niiden pistemäärät ilmotetaan niiden toimintamuotojen yhteydessä. Merkkien suorittamisesta tulee 2 pistettä merkkiä kohden. Kuvan piirtämisestä saa yhden aktiivisuuspisteen.

Palkintoja jaetaan seuraavasti:
50p - ratsastuskypärä ja yleisraippa
100p - ratsastushousut
150p - ratsastussaappaat tai kengät
200p - fleecetakki, selässä teksti "Zarda"
250p - topparatsastustakki, selässä teksti "Zarda"
250p - topparatsastushousut
300p - kisatakki ja kisahousut
350p - tästä lähtien oma toivomus

Hevostaitomerkkien suorittaminen

Zardan hoitajilla on mahdollisuus suorittaa neljä erilaista hevostaitomerkkiä. Merkit suoritetaan yksi kerrallaan. Ensin on suoritettava Hevoshoitomerkki. Ratsastusmerkit voi suorittaa haluamassaan järjestyksessä, kunhan hoitomerkki on jo suoritettu. Hevostaitomerkit suoritetaan kirjoittamalla mahdollisimman yksityiskohtainen ja tarkka tarina, jota kautta hevostietoutesi selviää. Huomaathan, että tarinan arvostelu keskittyy suureksi osaksi käyttämiisi ratsastusapuihin. Kuvaile siis tarkasti, miten mitäkin teit. Tarinaa ei pisteytetä, vaan siitä joko saa merkin, tai sitten ei saa. Jos merkkiä ei saa, voit yrittää uudelleen niin monta kertaa kuin haluat. Paluupostina tulee tietysti syy siihen, mikset merkkiä saanut, jolloin pystyt parantamaan seuraavaa suoritustasi. Jos et saa merkkiä, suorituksesta veloitetaan vain 5v€, ei merkin täyttä hintaa.

Hevoshoitomerkki
Suorittaminen maksaa 8v€

Suorittaessasi Hevoshoitomerkkiä kirjoita tarina sähköpostitse osoitteeseen amaryllister[at]gmail.com, otsikoi viestisi "Zardan hevoshoitomerkki". Tarinassa sinun tulee kertoa yksityiskohtaisesti hevosen harjauksesta, kavioiden puhdistuksesta ja pesusta. Tarinan tulee sisältää myös varustaminen. Varustamiseen kuuluu suitset, satula, ja pintelit tai suojat. Tarinassa on oltava myös pätkä talutusta ja loimitus. Hoitomerkin suorittamiseen ei kuulu ratsastusta.

Kouluratsastusmerkki
Suorittaminen maksaa 12v€

Suorittaessasi Kouluratsastusmerkkiä kirjoita tarina sähköpostitse osoitteeseen amaryllister[at]gmail.com, otsikoi viestisi "Zardan kouluratsastusmerkki". Tarinassa on oltava seuraavat asiat: selkään nousu, käyntiä, harjoitusravia, kevyttä ravia, laukkaa, ympyrä ja voltti (taivuttaminen ja kääntäminen), pysähdys, peruutus ja selästä laskeutuminen. Ratsastusosuuden voi tehdä haluamassaan järjestyksessä, ja on tietysti ihan suotavaa tehdä esimerkiksi enemmän kuin yksi voltti ja pysähdys.

Esteratsastusmerkki
Suorittaminen maksaa 12v€

Suorittaessasi Esteratsastusmerkkiä kirjoita tarina sähköpostitse osoitteeseen amaryllister[at]gmail.com, otsikoi viestisi "Zardan esteratsastusmerkki". Tarinassa on hypättävä kuuden esteen rata. Esteiden korkeus on vapaavalintainen, kunhan se on hevosen koulutustason mukainen. Tarinassa on oltava yksi kahden esteen sarjaeste. Loput esteistä ovat joko pystyesteitä, trippeleitä tai ristikoita. Esteet tulee ylittää laukassa. Huomaa myös laukanvaihto.

Maastoesteratsastusmerkki
Suorittaminen maksaa 12v€

Suorittaessasi Maastoesteratsastusmerkkiä kirjoita tarina sähköpostitse osoitteeseen amaryllister[at]gmail.com, otsikoi viestisi "Zardan maastoestemerkki". Tarinassa on ylitettävä esteitä sekä ravissa, että laukassa. Laukassa ylitettäviä esteitä ovat risueste ja tukki. Ravissa matalampi risueste ja oja. Kaikki näistä neljästä esteestä on ylitettävä jossain vaiheessa tarinaa, mutta halutessaan niitä voi hypätä useammankin.

Tarinan on oltava tarina, ei vain luettelo siitä, miten mikäkin tapahtui. Käytännössä merkin suorittaminen sujuu melkein kuin tavallinen hoitotarina, mutta pääosassa ei ole se miten sujui, vaan se miten minkäkin asian teit. Tietysti on selvää, ettei joitakin ratsastusapuja pysty kovin hyvin selittämään kirjallisesti, ja tämä otetaan arvostelussa huomioon. Käytä järkeäsi tarinaa tehdessä, myös estemerkin suorittamiseen kuuluu alkuverryttelyt.

Jokainen tarina tulee kirjoittaa oman hoitohevosesi kanssa. Muista kirjoittaa viestisi loppuun oma nimimerkkisi, näin varmistat, että mahdollinen hevostaitomerkki tulee sinulle. Suoritetut merkit tulevat näkyviin kaappiisi.

Hevostietomerkkien suorittaminen

Hevostietomerkin suorittaminen käy vähemmällä vaivalla kuin hevostaitomerkin. Tietomerkit eivät ole riippuvaisia taitomerkeistä, joten voit suorittaa tietomerkin koska tahansa ja missä järjestyksessä tahansa. Saadaksesi hevostietomerkin, sinun ei tarvitse kirjoittaa tarinaa, vaan ainoastaan vastata joihinkin hevosaiheisiin kysymyksiin. Jos vastauksissa on liikaa virheitä, ja merkki jää saamatta, yrityksestä veloitetaan vain 2v€.

Rotutietäjä -merkki
Suorittaminen maksaa 5v€

Suorittaessasi Rotutietäjä -merkkiä, lähetä sähköpostia osoitteeseen amaryllister[at]gmail.com ja ilmaise halukkuutesi suorittaa rotumerkin saamiseen vaadittava koe. Otsikoi viestisi "Zardan rotumerkki". Paluupostina saat seitsemän eri hevoskuvaa ja 10 hevosrotua, joista seitsemän sinun on osattava yhdistää rotua vastaavaan kuvaan. Saat merkin, jos sinulla on viisi tai useampi rotua oikein. Tunnistusapuna saa käyttää esimerkiksi Hevosmaailma.net:iä, mutta apua ei saa kysyä keneltäkään toiselta henkilöltä.

Anatomiatietäjä -merkki
Suorittaminen maksaa 5v€

Suorittaessasi Anatomiatietäjä -merkkiä, lähetä sähköpostia osoitteeseen amaryllister[at]gmail.com ja ilmaise halukkuutesi suorittaa anatomiamerkin saamiseen vaadittava koe. Otsikoi viestisi "Zardan anatomiamerkki". Paluupostina saat kuvan, johon sinun tulee nimetä pyydetyt hevosen ruumiinosat. Saat merkin, jos sinulla on 7 tai useampi kohta oikein. Kohtia on kaiken kaikkiaan kymmenen. Googlen käyttö ei ole suotavaa.

Merkkikuvien ja suoritusvaatimusten koko sisällön kopioiminen muualle on ehdottomasti kielletty!