..
ETUSIVU
ESITTELY
HEVOSET
KASVATUS
TOIMINTA
YKSITYISILLE
YHTEYS & MUUTA
BLOGI
..
..Virtuaalitalli || a sim-game stable

fri. t. Duren Guanako

Virallinen nimi: Duren Guanako Omistaja: Zarda, Violet
Lempinimi: Nallu Hoitaja: Ei oteta
Rotu, sukupuoli: friisiläinen, tamma Kasvattaja: Yersinio, Virtuaalitalli Duren
Säkäkorkeus: 151cm Painotus: Koulu
Väri, merkit: musta, ei merkkejä Koulutustaso: Int I - 90cm
Syntynyt: 01.10.09, 11v (ikääntyy epäsäännöllisesti)
PP-MVA
VH06-040-8676 - Virtuaalihevonen - HOITOKIRJA


© Violet

Luonnekuvaus

Nallu ei ole nimensä mukainen suloinen pikku teddy-nallukka, jota voi kiskoa tassusta mukanaan kaikkialle. Nallu on tosin kovin huomaavainen, siis kaikkea muuta kuin ihmistä kohtaan. Se ei halua jättää tarhan nurmikkoparkaa ihan yksin, saati tallata pesuhuoneen lattiaraasua. Nallulta on turha odottaa iloisia hörähdyksiä, kun hoitaja astuu talliin. Kyllähän tamma hoitajastaan välittää, mutta se ei koe tarpeelliseksi hörisemistä, syliin tunkemista tai muuta mielestään imelää nuoleskelua. Nallu alkaa helposti pomottamaan hoitajaansa, joten hoitajan on oltava tarpeeksi kyvykäs tekemään arvojärjestys molemmille selväksi.

Hoidettaessa Nallu seisoo paikallaan yleensä luimien, mutta silti kiltisti. Mahan alta se ei mielellään anna harjata ja saattaakin silloin esitellä hampaitaan, kuitenkin näykkimättä. Mahaa lukuunottamatta harjaus on helppo homma. Kaviot neiti nostaa vastahakoisesti. Se ei riuhdo jalkaa alas, mutta ei varmasti kannattele sitä omasta tahdostaan. Hoitajan on siis jaksettava pitää jalkaa ylhäällä itse koko toimenpiteen ajan. Varustaminen ei kuulu Nallun suosikkeihin, mutta se antaa silti laittaa satulan selkään. Ainakin siihen asti, kunnes vyötä pitäisi kiristää. Silloin jo mahan harjauksesta tuttu hampaiden näyttely kuuluu asiaan, mutta vieläkään neiti ei mitään suurempaa hankaluutta aiheuta. Suitset eivät tuota ongelmia, mutta suutaan Nallu ei automaattisen itsestään avaa. Pesuhuoneeseen Nallun joutuu lähestulkoon kantamaan, tai ainakin kiskomaan riimunnarusta pitkään ja päättäväisen voimakkaasti. Nallu ei astu pesuhuoneeseen vapaaehtoisesti, mutta kun sen sinne saa, pesu on jo melko ongelmatonta. Välillä saattaa jalka nousta potkaisuvalmiuteen, mutta siihen se sitten jääkin. Nallu ei siis uhittelustaan huolimatta ala potkia. Taluttaminen tarhaan tai kentälle sujuu ongelmitta, mutta tarhasta pois päin mentäessä taluttajalta vaaditaan jo melkoista habaa. Tarhassa jo pelkkään Nallun kiinni saamiseen vaaditaan oveluutta, se ei nimittäin kovin helposti anna kiinni. Eikä se kauraämpärikään kovasti houkuttele, ei nyt enää kun neiti on jo niin monta kertaa antanut kauran takia itsensä kiinni ja saanutkin kauran sijaan pelkän taputuksen kaulalle. Huijaaminen ei Nalluun tehoa.

Ratsuna Nallu on yllättävän kiva. Hoitamisen aikaisen tuittuilun perusteella voisi luulla, että Nallu on yhteistyöhaluton ja laiska. Asia on kuitenkin päin vastoin. Osaavan ratsastajan kanssa Nallu on reipas ja nauttii työskentelystä. Nallun kanssa ei kuitenkaan tarvitse mikään huippuratsastaja olla, mutta ihan aloittelijoiden kanssa tamma ei toimi. Nallun kanssa on muistettava kärsivällisyys, jos jokin asia ei onnistu heti, ei siitä pidä hermostua, vaan yrittää rauhassa uudelleen. Nallu on etevä kouluratsu ja se pitää ratsuna työskentelystä. Tammalla on varmat ja tasaiset askeleet. Esteillä Nallu alkaa herkästi nostelemaan päätään, martingaalin käyttö on siis varsin suositeltavaa. Neidillä on kuitenkin kelvollinen hyppytyyli ja se ylittää rohkeasti minkä tahansa näköisen, sopivan korkuisen esteen. Nallu on maastovarma ja tykkää kovasti rentouttavista maastolenkeistä. Niin, maastolenkit ovat Nallulle mieluisimpia rauhallisina köpöttelykertoina. Kyllähän se osaa nelistää maastossa lujaakin, mutta se nauttii enemmän jos saa kulkea hiljalleen ja imeä itseensä luonnon tarjoamaa rauhoittumisen tunnetta.

Kuljetus ei ole Nallulle kaikkein mieluisin juttu. Se täytyy sulloa traileriin lähestulkoon väkisin, mutta kun sen on saanut koppiin sisälle, kuljetus sujuu ongelmitta. Ulos trailerista Nallu tulee kylläkin melkoisella vauhdilla ja ryminällä. Kisapaikalla Nallu on rauhallinen. Se ei koe tarvetta jännittämiselle. Suorituskin sujuu useimmiten hyvin.

Sukutaulu

I: Tjeerd fan Ljippe
musta, 158cm

VH-56979
I.I: Thiede fan Ljippe
musta, evm
I.I.I: Andros v.d. Galdenwaard W
musta, evm
I.I.E: Cilla W
musta, evm
I.E: Gisla v.d. Antrestadt
musta, evm
I.E.I: Gillis v.d. Antrestadt
musta, evm
I.E.E: Maike v.d. Antestadt
musta, evm
E: Dur Aanmanen
musta, 150cm
YLA2
VH-41026
E.I: Afwezig
musta, 158cm, evm
E.I.I: Jaguar
musta, 153cm, evm
E.I.E: Spaander
musta, 166cm, evm
E.E: Rijk
musta, 158cm, evm
E.E.I: Rijkdom
musta, 166cm, evm
E.E.E: Eigen
musta, 168cm, evm

Sukuselvitys

Isä Tjeerd fan Ljippe on komea friisiläisorii, jolta löytyy säkäkorkeutta 158cm. Ori on painottunut kouluratsastukseen, mutta se ei ole kisannut tai haalinut sen suurempaa menestystä. Herralla on muutama jälkeläinen, joista osa on puhtaita friisiläisiä ja osa friisiläistaustaisia rotuja. Orin sukulaisista tiedetään vain nimet ja se, että ne olivat kaikki hienoja rotunsa edustajia.

Emä Dur Aanmanen on 150cm korkea kouluun painottunut friisiläistamma. Koulutustasoltaan Dur pärjää Vaativa B-tasoisissa koulukisoissa ja esteet ylittyvät 80cm korkeudelta. Tamma on luonteeltaan mukava ja helppohoitoinen, sen myös mukava ja reipas ratsu. Dur on YLA2-palkittu.

© Violet

Emänisä Afwezig oli aikanaan yksi kotimaansa, Saksan, upeimmista ja arvostetuimmista friisiläisistä. Ori kisasi koulua vaativalla tasolla ja harvoin ori jäi voittamatta, vielä harvemmin sijoittumatta. Herranjestas niitä liikkeitä, joita tämä ori esitti katsojilleen, parempia ei oltu pitkään aikaan nähty! Ainut miinus orissa oli, että sillä oli luonnetta vähän liikaakin, jonka vuoksi se soveltui käsiteltäväksi ja ratsastettavaksi ainoastaan kokeneille aikuisille ja nuorille, vieraita ihmisiä ei orin lähelle voinut päästä. Ori menehtyi 24 vuoden iässä vanhuuteen, rauhallisesti omassa karsinassaan. Tätä tulisielua jäivät monet kaipaamaan.

Emänisänisä Jaguar oli mahdottoman pieni pikku veijari ja maailman kultaisin luonteeltaan. Herra oli 10 vuoden ikäiseksi asti ori, jonka jälkeen se ruunattiin, koska jalostus-ja kisaura ei oikein tuntunut ottavan tuulta alleen. Tätä ennen pikkiriikkinen ori ehti siittää ainoastaan yhden tamman, josta syntyi Dur Aanmanen isä. Jotenkin kummallista, mutta heti ruunauksen jälkeen orilla kokeiltiin valjakkoajoa, josta Jaguarin ura ja kuuluisuus lähti käyntiin. Moneen kertaan on jälkikäteen harmiteltu, että ori ruunattiin niin varhain. Jaguar lopetettiin 22 vuoden iässä jalkavaivoihin, jotka johtuivat parin vuoden takaisesta onnettomuudesta.

Emänisänemä Spaander oli mahdottoman iso ja kömpelön oloinen friisiläistamma. Itse asiassa todella moni Durin suvun tamma on ollut varsin kookas ja orit melko pieniä. Spaander ei ollut mitenkään kuuluisa tai arvostettu jalostushevonen. Se eli pienellä Saksalaisella tilalla tehden valjakko-ja maatilahevosen hommia koko ikänsä. Koska kellekään muulle ei Jaguar-ori kelvannut, astutettiin tämä naapurin lempeä työläistamma ja tulos oli mitä upein kuten Afwezigin esittelystä voi päätellä! Tamma oli luonteeltaan esimerkillisin ja kultaisin hevonen omistajiensa mukaan. Kookas tamma nukkui pois jopa 31 vuoden iässä, Afwezig jäi tamman ainoaksi jälkeläiseksi yhden pienen tammavarsan lisäksi, joka jäi jatkamaan emänsä hommia tilalle.

Emänemä Rijk on kuin ilmetty tyttärensä Aanmanen, näissä kahdessa on paljon samaa niin ulkonäössä kuin käytöksessäkin. Kummatkin ovat luonteeltaan tasaisia ja lempeitä. Siinä yksi syy miksi juuri Rijk on astutettu Aanmanenin riehakkaalla isäorilla, jolla varsinkin tasaiset tammat sopivat kuin nenä päähän. Rijk oli sekin hieno kouluratsu ja kisasi muutaman vuoden ennen harrasteratsuksi siirtymistä vaativallakin tasolla. Tamma jätti taakseen viisi upeaa jälkeläistä, jotka kaikki kisaavat nyt koulua vaativalla tasolla ja ovat kaikki hyväluonteisia.

Emänemänisä Rijkdom oli varsinainen tähti ja ihme. Se kisasi niinkin kauan kuin koko ikänsä kouluratsastuksen parissa ja siirtyi 12 vuoden iässä myös esteradoille taitojaan esittelemään. Tästä orista on oikeasti syntynyt muutama hieno este-friisiläinenkin, mutta enemmän tämänkin varsat ovat kouluratsastukseen kallistuneet loppujen lopuksi epäonnistuneen esteuran päätteeksi. Ori ei ollut luonteeltaan sieltä helpoimmasta päästä ja erään tarhatappelun jälkeen ori jouduttiinkin lopettamaan. Onneksi kuitenkin vasta kunnioitettavassa 26 vuoden iässä.

Emänemänemä Eigen oli mukava pikkutallilla koko ikänsä asunut ja vain yhden varsan varsonut kookas tamma. Eigen toimi lähes koko ikänsä kokeneiden ratsastajien kouluratsastustunneilla, joilla sen taidot kehittyivät lähes äärimmilleen. Muutaman kerran tamma pääsi starttaamaan kouluratsastusluokissakin ja tuloksena oli aina voitto reippaasti yli muiden. Tamma ei sen vuoksi kyennyt kisaamaan aktiivisesti ja niittämään menestystä, koska se oli helposti stressaantuvaa sorttia ja sen vuoksi kaipasi rauhallista ja tasapainoista ympäristöä jatkuvasti. Pikkuinen ratsastuskoulu ja pienet seurakisat sopivat tamman tarpeisiin mainiosti. Aina suuren stressipläjäyksen jälkeen Eigen kun tuntui aina sairastuvan muutamaksi viikoksi.

© Yersinio

Jälkikasvu

Syntynyt skp. Nimi Isä
04.04.2010 o. Mr. Antonio Z4 Mortice Aalef Z4
20.12.2010 t. Sneachta Z4 Tito van Zeld

Sijoitukset

KRJ Kouluratsastus (44kpl)
KRJ :: 30.04.2011 :: kutsu :: Int II :: 1/50
KRJ :: 11.03.2011 :: kutsu :: Int II :: 1/19
KRJ :: 02.01.2011 :: kutsu :: Int II :: 2/82
KRJ :: 10.10.2010 :: kutsu :: Vaativa A :: 2/60
KRJ :: 22.11.2009 :: kutsu :: Vaativa B :: 2/50
KRJ :: 25.11.2009 :: kutsu :: Vaativa B :: 2/50
KRJ :: 27.11.2009 :: kutsu :: Vaativa B :: 2/50
KRJ :: 28.11.2009 :: kutsu :: Vaativa B :: 2/50
KRJ :: 03.10.2010 :: kutsu :: Int I :: 2/40
KRJ :: 05.11.2010 :: kutsu :: Int I :: 2/34
KRJ :: 09.03.2011 :: kutsu :: Int I :: 2/24
KRJ :: 08.09.2010 :: kutsu :: Vaativa B :: 2/23
KRJ :: 08.03.2011 :: kutsu :: Int II :: 2/19
KRJ :: 07.09.2010 :: kutsu :: Int II :: 3/78
KRJ :: 06.09.2010 :: kutsu :: Vaativa B :: 3/60
KRJ :: 31.12.2010 :: kutsu :: Int II :: 3/50
KRJ :: 24.04.2011 :: kutsu :: Vaativa A :: 3/50
KRJ :: 20.04.2011 :: kutsu :: Vaativa A :: 3/50
KRJ :: 30.08.2010 :: kutsu :: Prix St Georges :: 3/44
KRJ :: 10.03.2011 :: kutsu :: Int II :: 3/19
KRJ :: 12.03.2011 :: kutsu :: Int II :: 3/19
KRJ :: 16.12.2010 :: kutsu :: Int I :: 4/96
KRJ :: 30.08.2010 :: kutsu :: Int I :: 4/80
KRJ :: 09.10.2010 :: kutsu :: Vaativa A :: 4/60
KRJ :: 10.09.2010 :: kutsu :: Vaativa B :: 4/50
KRJ :: 25.04.2011 :: kutsu :: Vaativa A :: 4/50
KRJ :: 07.11.2010 :: kutsu :: Int I :: 4/34
KRJ :: 03.01.2011 :: kutsu :: Int I :: 4/21
KRJ :: 13.03.2011 :: kutsu :: Int II :: 4/19
KRJ :: 28.08.2010 :: kutsu :: Int I :: 5/81
KRJ :: 14.12.2010 :: kutsu :: Helppo A :: 5/60
KRJ :: 20.11.2009 :: kutsu :: Vaativa B :: 5/50
KRJ :: 25.04.2011 :: kutsu :: Vaativa B :: 5/50
KRJ :: 29.04.2011 :: kutsu :: Int II :: 5/50
KRJ :: 09.10.2010 :: kutsu :: Int I :: 5/30
KRJ :: 27.11.2009 :: kutsu :: Vaativa B :: 6/50
KRJ :: 23.11.2009 :: kutsu :: Vaativa B :: 6/50
KRJ :: 21.11.2009 :: kutsu :: Vaativa B :: 6/50
KRJ :: 24.04.2011 :: kutsu :: Int I :: 6/47
KRJ :: 17.04.2011 :: kutsu :: Vaativa A :: 6/40
KRJ :: 16.12.2010 :: kutsu :: Helppo A :: 7/60
KRJ :: 18.12.2010 :: kutsu :: Int I :: 7/50
KRJ :: 26.11.2009 :: kutsu :: Vaativa B :: 7/50
KRJ :: 29.08.2010 :: kutsu :: Int II :: 9/100

VVJ Valjakkoajo (4kpl)
VVJ :: 07.09.2010 :: kutsu :: Vaativa yhdistetty pareille :: 5/27
VVJ :: 08.09.2010 :: kutsu :: Vaativa yhdistetty pareille :: 4/27
VVJ :: 14.09.2010 :: kutsu :: Vaativa yhdistetty pareille :: 1/27
VVJ :: 09.12.2010 :: kutsu :: Noviisi yhdistetty pareille :: 5/30

Villit kilpailut (62kpl)
Koulu :: 15.05.2010 :: kutsu :: Vaativa B :: 1/50
Koulu :: 06.05.2010 :: kutsu :: Int I :: 1/47
Koulu :: 18.05.2010 :: kutsu :: Vaativa B :: 1/42
Koulu :: 25.04.2010 :: kutsu :: Vaativa B :: 1/38
Koulu :: 30.05.2010 :: kutsu :: Vaativa B :: 1/37
Koulu :: 25.04.2010 :: kutsu :: Helppo A :: 1/35
Koulu :: 19.06.2010 :: kutsu :: Int II :: 1/25
Koulu :: 29.12.2009 :: kutsu :: Vaativa A :: 1/20
Koulu :: 21.04.2010 :: kutsu :: Helppo A :: 2/35
Koulu :: 13.12.2009 :: kutsu :: Helppo C :: 2/34
Koulu :: 04.01.2010 :: kutsu :: Int I :: 2/26
Koulu :: 15.02.2010 :: kutsu :: Int II :: 2/26
Koulu :: 27.02.2010 :: kutsu :: Int II :: 2/23
Koulu :: 21.04.2010 :: kutsu :: Vaativa A :: 2/23
Koulu :: 20.01.2010 :: kutsu :: Int II :: 2/16
Koulu :: 09.05.2010 :: kutsu :: Int II :: 3/38
Koulu :: 19.05.2010 :: kutsu :: Vaativa A :: 3/36
Koulu :: 05.05.2010 :: kutsu :: Int I :: 3/24
Koulu :: 22.04.2010 :: kutsu :: Vaativa A :: 3/23
Koulu :: 01.01.2010 :: kutsu :: Int I :: 3/22
Koulu :: 17.02.2010 :: kutsu :: Vaativa A :: 3/18
Koulu :: 18.05.2010 :: kutsu :: Int I :: 3/10
Koulu :: 21.03.2010 :: kutsu :: Int I :: 3/10
Koulu :: 23.05.2010 :: kutsu :: Int I :: 3/10
Koulu :: 05.03.2010 :: kutsu :: Helppo C :: 4/72
Koulu :: 01.06.2010 :: kutsu :: Vaativa A :: 4/60
Koulu :: 01.01.2010 :: kutsu :: Vaativa A :: 4/36
Koulu :: 27.12.2009 :: kutsu :: Helppo A :: 4/33
Koulu :: 24.04.2010 :: kutsu :: Vaativa A :: 4/23
Koulu :: 23.03.2010 :: kutsu :: Int I :: 4/20
Koulu :: 23.03.2010 :: kutsu :: Int II :: 4/19
Koulu :: 23.05.2010 :: kutsu :: Int II :: 4/18
Koulu :: 05.05.2010 :: kutsu :: Vaativa A :: 5/68
Koulu :: 02.01.2010 :: kutsu :: Vaativa A :: 5/37
Koulu :: 11.04.2010 :: kutsu :: Vaativa B :: 5/36
Koulu :: 22.04.2010 :: kutsu :: Helppo A :: 5/35
Koulu :: 19.04.2010 :: kutsu :: Vaativa B :: 5/32
Koulu :: 31.03.2010 :: kutsu :: Vaativa A :: 5/31
Koulu :: 16.02.2010 :: kutsu :: Int II :: 5/26
Koulu :: 30.05.2010 :: kutsu :: Kür Vaativa A :: 5/26
Koulu :: 27.12.2009 :: kutsu :: Vaativa A :: 5/25
Koulu :: 08.05.2010 :: kutsu :: Vaativa A :: 6/68
Koulu :: 09.05.2010 :: kutsu :: Vaativa A :: 6/66
Koulu :: 19.05.2010 :: kutsu :: Vaativa B :: 6/42

Este :: 17.03.2010 :: kutsu - 60cm - 1/85
Este :: 19.02.2010 :: kutsu - 40-60cm - 1/23
Este :: 22.01.2010 :: kutsu :: 60cm :: 1/9
Este :: 27.05.2010 :: kutsu :: 90cm :: 2/47
Este :: 23.05.2010 :: kutsu :: 90cm :: 3/26
Este :: 10.04.2010 :: kutsu :: 90cm :: 3/24
Este :: 18.01.2010 :: kutsu :: 60cm :: 3/10
Este :: 22.05.2010 :: kutsu :: 80cm :: 4/29

Maastoeste :: 31.05.2010 :: kutsu :: 70cm :: 1/30
Maastoeste :: 15.04.2010 :: kutsu :: 60cm :: 1/11
Maastoeste :: 21.02.2010 :: kutsu :: 80cm :: 2/9
Maastoeste :: 31.05.2010 :: kutsu :: 90cm :: 4/23

Kenttä :: 13.06.2010 :: kutsu :: Harrasteluokka :: 1/14
Kenttä :: 05.06.2010 :: kutsu :: Harrasteluokka :: 4/52

Valjakko :: 09.05.2010 :: kutsu :: Noviisi yhdistetty :: 1/21
Valjakko :: 04.05.2010 :: kutsu :: Vaativa yhdistetty :: 2/19
Valjakko :: 19.07.2010 :: kutsu :: Vaativa yhdistetty :: 3/40
Valjakko :: 01.03.2010 :: kutsu :: Vaativa yhdistetty :: 5/29

VILLI-CUP sijoitukset (3kpl)
VILLI-CUP :: 25.07.2010 :: kutsu :: Vaativa A :: 1/57
VILLI-CUP :: 25.07.2010 :: kutsu :: Int I :: 2/41
VILLI-CUP :: 25.05.2010 :: kutsu :: Vaativa A :: 3/46

PKK näyttelytulokset (4x KP)
PKK :: 21.03.2010 :: kutsu :: PKK-luokka liikekuvasta (tuomari: Anne) :: KP
PKK :: 02.04.2010 :: kutsu :: PKK-luokka hevostammoille (tuomari: Akeya) :: KP
PKK :: 22.04.2010 :: kutsu :: PKK-luokka hevostammolle (tuomari: Kati) :: KP
PKK :: 10.08.2010 :: kutsu :: PKK-luokka hevonen yksin (tuomari: Anne) :: KP

PP-MVA -arvonimi myönnetty!

Valmennukset

Kouluvalmennus 19.2.2010 - Ratsastaja: Violet, Valmentaja: Yersinio
Nallu valloitti maneesissa suloisella olemuksellaan, mutta ei tervehtinyt kasvattajaansa erityisen ystävälliseen sävyyn. Korvat luimussa tamma osoitti mieltään niin minulle kuin emälleenkin joka tarhasta koitti sitä tervehtiä. Kuitenkin, ratsukon työskentely näytti sujuvalta ja Nallu on oppinut paljon siitä, kuin itse sitä viimeksi olen nähnyt. Violet ja Nallu ravailivat jo, kun pääsin viimein heidän työskentelyään hiomaan. Ravissa teimme voltteja ja ja ympyröitä ja lopulta otin ratsukon suurelle keskiympyrälle. Siinä pyysin ratsukkoa tekemään voltin aina pitkän sivun keskellä ja jatkamaan siitä ympyrän kaarelle avotaivutusta. Oikeaan suuntaan avotaivutuksen sujuivat hyvin, mutta vasemmalle Nallu oli hieman vahvempi suustaan ja pohkeestaan. Sulkutaivutuksetkin sujuvat ratsukolta kuin vettä vain. Ravin jälkeen siirryimme laukkatyöskentelyyn jossa aluksi haimme Nallun hyvälle tuntumalle ja kokosimme sitä. Teimme suunnanmuutoksia lävistäjälle laukanvaihdon kera, missä Nallu hieman innostui ja ja Violetilla oli täysi työ pitää neiti ojennuksessa. Viides laukanvaihto meni jo rauhallisemmin ja ratsukko sai jatkaa koko uraa ja tehdä laukanvaihdot pitkällä sivulla, eli kaksi laukanvaihtoa ja kaarteeseen myötälaukassa. Tässä tehtävässä Nallun hermot pysyivät paremmin kasassa, mutta tamma alkoi osoittaa jo hieman väsymyksen merkkejä ja päätimme Violetin kanssa lopettaa tähän kun Nallu tuntuu vielä hyvältä ja rennolta ratsastaa. Loppuravit ja käynnit ratsukko sai suorittaa itsenäisesti.
Loppukommentit: ”Nallu on todella osaava ja näyttävän näköinen ratsu ja yhteistyönne sujuu niin hyvin, että ajattelin jo tunnin aikana, että pystytte lukemaan toistenne ajatukset. Nallu kaipaa ehkä hieman enemmän työskentelyä, missä sen täytyy myös itse enemmän keskittyä tehtävään, eikä vain liikkumiseen eteenpäin.”

Hoitajien piirtämiä kuvia Nallusta:


© Myy